Meddelande COVID-19 Unity Line – LIVE

SE HÄR!

De viktigaste begränsningarna

Transportörens info om COVID-19

14-07-2021 10:00

VIKTIGASTE TILLFÄLLIGA BEGRÄNSNINGAR/RESTRIKTIONER I POLEN UNDER COVID-19 PANDEMI

Från och med den 30 mars gäller 10 dagars karantän för personer som reser in i Polen från Schengenområdet. Från karantänen undantas personer som kan uppvisa ett negativt testresultat för SARS-cov-2(på polska eller engelska). Testet får inte vara äldre än 48 timmar när man passerar polska gränsen och tas på egen bekostnad. Följande typer av test är godkända: antigentest och PCR-test.

Personer som inte kan uppvisa ett negativt testresultat för SARS-cov-2 när de passerar gränsen, kan testa sig i Polen. Om testresultatet är negativt hävs karantänen från och med den dag det negativa testresultatet registreras i systemet.

Från karantänen undantas bl a barn under 12 år som reser tillsammans med fullvaccinerade vuxna eller vuxna som kan uppvisa ett negativt testresultat för SARS-cov-2, personer vaccinerade mot covid-19 med ett vaccin godkänt i EU (intyg krävs), vårdpersonal som arbetar i Polen, diplomater och yrkeschaufförer.

Mer info på polska regeringens webbplats (EN) eller på Sweden Abroad (SE)

28-04-2021 13:00

VIKTIGASTE TILLFÄLLIGA BEGRÄNSNINGAR/RESTRIKTIONER I POLEN UNDER COVID-19 PANDEMI

Från och med den 30 mars gäller nya karantänsregler för personer som reser in till Polen från Schengenområdet: 10 dagars karantän gäller alla personer som kommer till Polen, från karantänen undantas personer som kan uppvisa ett intyg (på polska eller engelska) om negativt testresultat för SARS-cov-2. Testet får inte vara äldre än 48 timmar när man passerar polska gränsen och tas på egen bekostnad. Följande typer av test är godkända: antigentest och PCR-test.

Från karantänen undantas även bl. a. vårdpersonal som arbetar i Polen, diplomater, yrkeschaufförer, personer vaccinerade mot covid-19 med ett vaccin godkänt i EU (intyg krävs på polska eller engelska)

Övriga restriktioner:

Obligatoriskt ansiktsskydd gäller utomhus och på alla offentliga platser. Visir, sjalar, halsdukar får inte längre användas i stället för ansiktsskydd. Från obligatoriskt ansiktsskydd undantas bl.a. barn upp till fem år samt personer som av hälsoskäl inte kan täcka mun eller näsa. I det sista fallet krävs dock läkarintyg. Den 15 maj kan kravet på att bära ansiktsskydd utomhus avskaffas om antal smittade blir mindre än 15 tusen per 100 tusen. Skyldigheten att bära ansiktsskydd inomhus kommer att kvarstå.

Hotell öppnar den 8 maj med endast 50% beläggning är tillåten. Hotellrestauranger samt Wellness & Spa ska vara fortsatt stängda.

Restauranger och krogar håller stängt men avhämtning och hemkörning är tillåten. Uteserveringar öppnas den 15 maj och servering inomhus tillåts från den 29 maj med 50% beläggning.

Shoppinggallerior öppnas den 4 maj

Mer info på:
https://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/9032,COVID-19-AKTUALNE-INFORMACJE-DLA-PODROZNYCH.html (PL)

https://www.gov.pl/web/coronavirus/temporary-limitations (EN)

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/polen/reseinformation/ambassadens-reseinformation/ (SE)